Afgelopen zaterdag 2 mei stond de eerste echte officieel wedstrijd op het programma. Brande Denemarken.

Na het akkefietje met de versnellingsbak op de demo in Fuchtorf in ons achterhoofd werd alles uit de kast gehaald om onze dame in topvorm te krijgen. Niets maar dan niets werd aan het toeval overgelaten. Na het test draaien op donderdag werd dan ook het sein gegeven dat alles in orde was.

_DSC2495

Waarschijnlijk heeft ze in de toch wel lange reis te lang  na kunnen denken wat ze de Basterd nu weer eens aan zou doen….

Nadat de trekker uitgeladen was en lekker warm was, was het tijd om de motor warm te draaien. Op het eerste oog niets aan de hand, echter nadat de toerentallen werden opgevoerd tot boven de 3000 werd al snel duidelijk dat er iets niet in de haak was.

Na het stilzetten van de trekker bleek er koelvloeistoef in het inlaatcircuit te zitten wat duidt op een lekke cilinderkop. Dat wil je niet meemaken! Een prostocktractor haalt een groot deel van zijn vermogen uit de turbo, die genereert heel veel druk wat je niet wil verliezen op wat voor manier dan ook. Er was uiteindelijk geen keus, het was hopen dat het bij de start mee zou vallen. Het resultaat kunnen jullie zien in het filmpje.

De volgende wedstrijd staat voor volgende week gepland in het Zweedse Lidkoping. Dat zal lastig woden om dat te halen. De focus zal dan voor de Basterds  liggen op de eerste Grand National wedstrijd van 2015 in Stroe

[embpicasa id=”6144729676496472369″]