Na de hoopvolle run in Putten en de geslaagde demo de week hierna in Wogmeer vertrokken de Basterds vol goede moed naar het altijd mooie Lochem. Zouden we dan eindelijk de pechvogel achter ons hebben gelaten en kunnen gaan werken aan behoud in de Grand National want de huidige klassering zou zo maar kunnen leiden tot degradatie naar de National divisie.

De laatste 2 runs had de techniek het goed gehouden, dus met veel vertrouwen vertrokken we naar Lochem om te zien hoe onze dame het ging houden op een van de mooiste evenementen in het GN circuit. De Lady stond als achtste op de startlijst en uit de voorgaande runs was op te maken dat een full pull vandaag onhaalbaar leek en dat t over links viel te halen.

Ronald vandaag als driver op de bok toerde de Lady behoedzaam op en leek (toch de zenuwen…) te vroeg te vertrekken. Gas dicht en gelukkig stond de combinatie binnen de 30 meter stil en volgde er een tweede poging. Helaas was al snel te zien dat het brandstofsysteem zijn werk niet naar behoren deed en de run starte al snel met een schamele 31 meter op t bord.

Helaas dus weer geen succesvolle run en niet de nodige punten ingelopen op de concurrentie. Hoogtepuntje van de dag was de reactie van onze Dave van RTL7 toen we hem ons cadeau voor zijn huwelijk gaven. Mooi om iemand blij en gelukkig te zien want dat zat er bij de Basterds niet in dit weekend.

Maar goed, toch maar weer alle moed bij elkaar geraapt; op naar Montfoort om de zoektocht naar stabiliteit te hervinden.lady green lochem 2016

De aanhouder wint….