Na een periode van vooral hard werken, sleutelen, zoeken, aanpassen, opbouwen en steeds weer opnieuw kunnen beginnen hebben we in Putten op de Beachpull eindelijk weer eens wat meters kunnen maken. Nadat we na Made te maken kregen met het verregenen van de wedstrijd in Hoeven en problemen met een riempje in Eext gingen we voor het eerst in lange tijd weer eens richting de Full Pull lijn.

putten 2016

Na een relatief rustige sleutel week hebben we ons afgelopen week opgemaakt voor een van de mooiste wedstrijden qua entourage die we jaarlijks mogen meerijden. In een overvol Prostock deelnemers veld mochten we de strijd aangaan met maar liefst bijna 25 deelnemers uit zowel Grand National, Eurocup als National. Na een aantal moeizame runs mocht Evert vandaag aanhaken met onze wispelturige dame. Mede hierdoor liepen de spanningen hoog op bij de teamleden op de tribunes, maar ook langs de baan zagen we strakke gezichten bij de baancrew Piet, Randy en Ronald. Zou het dan toch eens gaan lukken?

We wisten dat de start zwaar was en Evert koos dan ook voor behoedzame start waarbij om er daarna de gas volledig op te gooien. De gekozen strategie pakte goed uit, de snelheid kwam goed in de combinatie en de balans was goed voor elkaar (toch een aandachtspunt voor onze Lady, die geen componenten opbouw heeft). In het zicht van de 100 meter lijn kwam er een einde aan een mooie, goede, strakke run. Uiteraard zorgde dit voor grote ontlading bij het volledige team en supporters en stroomde de berichten vanuit het thuisfront in grote getale binnen.

Uiteraard hebben we dit goed gevierd na afloop en kunnen we weer gaan bouwen naar verdere verbeteringen van de resultaten. We zijn er nog zeker niet, maar een dergelijke run geeft weer de moed die we soms toch hard moesten zoeken na alle schades en ellende van de laatste jaren.

Uiteindelijk eindigde we op een verdienstelijke 12de plaats overall, en een degelijke 7de plaats voor de Grand National waar we de puntjes hard kunnen gebruiken.

OP naar een mooie afsluiting van de competitie met nog mooie wedstrijden voor de boeg in Lochem, Montfoort, Zele, Tzum en Alphen. We houden u op de hoogte!

We’re flying high

[embpicasa id=”6306488455975340193″]