18 mrt 2018
maart 18, 2018

Ahoy 2018

2017, 2018, National 0 reacties

Na een turbulent seizoen 2017 waarin we met een compleet nieuw opgebouwde dame op de baan verschenen na de degradatie in 2016 begonnen we afgelopen winter met frisse moed aan de aanloop naar 2018. Een jaar waarin we op zoek gaan naar betrouwbaarheid en afstelling van de componenten uitvoering van onze Lady. De eerste wedstrijd was gepland voor 21 april. Aangezien de motorsetup en hiermee het innerlijk redelijk tot goed staat konden we weer aandacht gaan geven aan het uiterlijk. In samenspraak met onze trouwe sponsoren is een nieuw ontwerp gemaakt, waarin we terug gaan naar een aantal typische kenmerken van de eerste uitvoering van Lady Green in 2011.

Nadat de trekker na de laatste wedstrijd van 2017 gevolgd door diverse sponsorverplichtingen in het najaar volledig was gedemonteerd kon begonnen worden met de voorbereidingen voor de make-over. Dit betekende vooral veel schuren en plamuren. Werkend naar een seizoensopening eind april was er tijd genoeg. Tot er ineens een onverwachts telefoontje kwam half februari met het verzoek aan te haken op de European Superpull in Ahoy. Ja natuurlijk wilde we dat, dan maar ff versnellen. In overleg met Kees Dingenouts van KD Straal en Spuitservice werd de planning gemaakt en in 3 weken moest het dan ook gewoon kunnen. De basterds hebben al vaker voor hete vuren gestaan.

De week voor Ahoy kwam hert chassis terug en konden we de motor weer op gaan bouwen. Uiteindelijk was de dag voor Ahoy alles gereed qua spuitwerk en konden we naar Rotterdam. Helaas was er geen ruimte om de tractor helemaal af te werken qua nieuwe looks en sponsorvermeldingen. In overleg werd dan besloten om de Lady te voorzien van het mooie Energy4All logo, om onze waardering voor deze stichting te uiten die zich inzet voor kinderen met stofwisselingsziekte en natuurlijk ter nagedachtenis en als eerbetoon aan onze grote vriend Matthias Gerritsen die helaas de oneerlijke strijd heeft verloren in 2016, maar nog steeds een grote bron van inspiratie is voor ons team.

Vol goede moed vertrokken we richting Rotterdam waar we als eerste klasse van het avondprogramma mochten aanhaken in een deelnemersveld van 8 tractoren. Deze indoor wedstrijd in Ahoy wordt verreden op een 60 meter baan. Ladygreen had de proeftrek en voor een veel te zware kar ging Ronald na 50 meter van de gas. Om later terug te komen voor zijn herkansing voor een lichtere wagen. Ondertussen waren er 5 tractoren geplaats voor de finale met een full pull (meer dan 60 meter) toen Ronald aanhaakte. De Lady werd behoedzaam opgetoerd en na een goede start ging de neus mooi omhoog en kwam de snelheid in de machine. Toen de dame naar links begon te trekken wilde Ronald corrigeren, maar door een haperende differentieelwerking werd veel te hard geremd, waardoor de motor onderuit ging en we strandden in het zicht van de fullpull lijn en kwamen we iets meer dan een meter tekort voor de finale.

De finale werd uiteindelijk gewonnen door team John Deere gevolgd door de Bredahl Bros. en Mudpatrol. Al met al een mooie dag waarin we wederom mooie en waardevolle data hebben gekregen en zonder schade, dus een tevreden en voldaan gevoel