30 apr 2018
april 30, 2018

De kop is er af!

2017, 2018, National 0 reacties

Na een rustige sleutelperiode werden de puntjes op de ‘i’ gezet qua uiterlijk om lekker fris aan het seizoen te beginnen. Seizoen 2018 betekent 3 back-2-back wedstrijden om mee af te trappen. Doelstelling was en is promotie, dat we daar een zware dobber aan hebben dat beseffen we dan ook terdege. Het plan was dan ook om consequent de punten te pakken, daar zijn we dan deels in geslaagd. Na twee wedstrijden ligt de competitie dan ook volledig open.

Oud Vossemeer

In Oud Vossemeer werd een nette tweede plaats gehaald achter Dieselross van Gert Stessens. Eindelijk zat het dan toch een beetje mee. Aan het einde van de eerste run schoot een stekkertje los welke de noodstop regelt. Dat betekende een vroegtijdig einde van de run. Gelukkig net voor de Full Pull lijn :-).

In ieder geval dus weer eens een finale! De eerste was even afwachten qua balans, we zijn de nieuwe Dame dan ook volop aan het verkennen. De balans had beter gekund, daarom werd ook voor een andere versnelling gekozen. Dat betaalde zich uit: de Dame liet eindelijk weer eens van zich horen zoals we dat graag willen. Helaas moest Ronald te veel remmen, maar goed dat mocht de pret niet drukken. Met een tevreden gevoel konden we dan ook de runs van de andere finalisten bekijken. Code Red redde het niet om onze afstand te verbeteren. Gert Stessens met Dieselross ging met zijn nieuwe tractor ruim 7 meter voorbij aan onze afstand.

Zundert

Het goede resultaat betekende dan ook dat er een ‘normale’ sleutelweek volgde. Zaterdag na de wedstrijd is onze Dame gecontroleerd en alles bleek in orde. Wat een weelde, het was lang geleden dat we in alle rust de trekker klaar konden maken voor de volgende wedstrijd. In Zundert aangekomen waren er al snel twijfels over de baan. Die bleken niet terecht. De verschillende Grand National demo’s bewezen meerdere malen dat er van te voren niet te veel getwijfeld moet worden. 

Aan Ronald de schone taak om de wedstrijd af te trappen. Het resultaat was niet al te fraai. Al na 48 meter werd er flink gevloekt langs de kant. De Dame kwam veel te hoog met de neus waardoor de motor hoog in toeren gaat met als resultaat dat de turbo dat niet fijn vond. Een grote knal als gevolg, leuk voor het publiek, voor SQ64 wat minder 😢. Er wordt door ns als deelnemers nu niet echt bepaald een mooie show weggegeven. Bleu Hazard  een meter verder als ons. Heavy Boy had het zwaar en kwma niet verder als 79 meter. Bij Dieselross zullen ze ook niet blij zijn. Die hebben iets meer schade als ons en kunnen aan de bak deze week. Alleen Red Attraction en Code Red speelden het voor elkaar om de Ful Pull lijn te passeren. In de finale reed alleen Geert, zodoende ging hij met de meeste punten naar huis.

Misschien hebben de heren chauffeurs zich toch verkeken op de baan? Het was namelijk ook een mooie kans om onszelf te vergelijken met een aantal tractoren uit de Grand National. Dat het mogelijk was om aan het einde te komen, dat bewezen deze mannen wel. De conclusie na twee wedstrijfden is dat de competitie nog volledig open ligt en Oud Gastel wellicht de eerste schifting gaat geven, wij gaan er in ieder geval alles aan doen om weer mee te doen om de prijzen.