24 jun 2017
juni 24, 2017

made 2017 geweldig

2017, National 0 reacties

Met veel trots en tevredenheid kijken we terug op een zeer geslaagd Powerweekend 2017, waar we zoals alle jaren ook onze jaarlijkse relatiedag weer hebben gehouden. Het heeft heel wat voeten in aarde gehad, maar het was het allemaal waard.

lady-green-made-2017

Zoals jullie vast weten hebben we eind 2016 onze oude Lady Green verkocht zonder banden en motor, maar ook dan nog betekent dat een heleboel werk om er in 2017 weer te staan. En dat kunnen we nu zeker beamen. Na de verkoop van de oude Lady hadden de basterds besloten om een nieuw chassis te laten bouwen door Zeinstra chassis; een bewezen concept. Later dan gepland ontvingen we dan half april ons rollend chassis en konden we aan de slag. Voor de snelle rekenaars, inderdaad er waren precies 2 maanden om de trekker klaar te krijgen voor de eerste competitiewedstrijd in Made.

Na de nodige aanpassingen aan de neus van de tractor konden we dan beginnen met het bouwen van de nieuwe rolkooi, kapwerk, intercooler, brandstoftanks, leidingwerk, elektra en noem het allemaal maar op. Velen bestempelden het als mission impossible, maar de basterds zetten de schouders eronder en met vereende krachten gingen de heren van de techniek aan de slag. De rest van de teamleden hield zich bezig met de opmaak van de trekker, want laten spuiten was tijdtechnisch niet mogelijk…… en dan moest er ook nog een mooie relatiedag aangeboden kunnen worden voor ruim 1.000 genodigden.

Uiteindelijk is het ons dan gelukt, hoe we er zijn gekomen doet er niet toe…. we waren er.

Sinds donderdag is er door het team bijna 24 uur per dag gemaakt om er zaterdag te staan. Toen uiteindelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag de tractor naar buiten rolde en kon worden gestart was er een duidelijke ontlading voelbaar binnen het team. Echt bijzonder om zo mee te maken. Maar het doel was bereikt, waar door diverse kenners uit het wereldje letterlijk werd gezegd dat het een wonder zou zijn als we uberhaupt een tractor naar Made konden brengen hebben we zelfs een run kunnen maken.

Hierbij gaan ook zeker de nodige credits naar onze collega teams die klaar stonden met raad en daad en onderdelen om de laatste dagen bij te springen om onze missie te laten slagen. Zonder anderen te kort te willen doen willen we hierbij met name Barend Huijbregts, Aadri van der Veeken en Rob van der Waal bedanken voor hun bijdragen.

Op zaterdag ontvingen we ruim 1000 bezoekers in onze VIP tenten op het Lady Green Square en samen met hen hebben we een zeer mooi en bijzonder Powerweekend beleefd. Onder de bezielende presentatie van onze gast speakers en dagvoorzitters Paul en Arno hebben we de aanwezigen getrakteerd en meegenomen in een mooie pullingexperience.

Rond de klok van zes zijn we de trekker klaar gaan maken voor de wedstrijd welke om zeven uur gepland stond. Ondanks een poging van een aantal officials om een streep te zetten door onze deelname konden we na een beperkte aanpassing aanhaken voor de sleepwagen. Gezien het feit dat onze nieuwe dame nog maar slechts een minuut of 10 had gelopen is er voor gekozen om in de run niet op maximale toeren te vertrekken met alle risico’s van dien. Hierdoor was de afstand niet ver, maar de tevredenheid wel toen na afloop bleek dat er geen enkele schade was aan de motor.

Kortom op naar Hoeven en Rijsbergen waar we de komende 2 zondagen aan gaan haken voor de competitie.