08 jul 2018
juli 8, 2018

Franse Slag

2018, National 0 reacties

Op reis naar het onbekende kwamen de Basterds op tijd aan in het Franse ‘Silly’ op z’n Vlaams ‘Opzullik’. Natuurlijk heeft deze wedstrijd niet de uitstraling van een Made’s Powerweekend, maar dat mocht het fanatisme voor een goed resultaat niet drukken.

Sterker nog wat een fantastisch evenement, geweldige organisatie en wat een fanatieke supporters die je naar het einde schreeuwen! Dankzij de sleepwagencrew liep de wedstrijd vlotjes, helaas geen reden om de Prostocks finale te laten rijden. Floating finish is voor het publiek toch veel mooier… Het is maar goed voor ons als team dat de NTTO zich zo hard maakt voor de B-divisie! Volgend jaar kan het ook alleen maar mooier worden met de Superstocks en 950kg Modifieds die ook meer als 12 deelnemers in hun klasse hebben. Spektakel gegarandeerd šŸ˜‚

Dan even nog naar de strijd om de titel in de B-divi…oh nee, sorry…National. Aan de start een zeer dik deelnemersveld met Dieselross, Blue Hazard en Lady Green (even zonder sarcasme; Geert Arnhouts, beterschap kerel!!!). Mooi ook voor het publiek dat er toch ook nog stiekeme Belg (:-) meereed onder Nederlandse vlag, zodat er een echt Internationaal gezelschap stond te trappelen van ongeduld. Aan de organisatie de taak om er een mooie show van te maken. Dat was niet zo moeilijk gezien alle Belgische toppers die de revue al gepasseerd hadden. Dit moest goedkomen!

En dat kwam het. Het publiek werd getrakteerd op toch zeker 3 runs van de krachtige tractoren. Ze hadden al zoveel power gezien dat ze drie extra runs echt niet meer aan konden. Gert reed zijn zwarte Fendt dik over de 100 meter, Ronald werd 3 meter voor het einde ruim op tijd op 97 meter met Franse slag afgevlagd. Renate kwam met haar blauwe Ford niet aan onze afstandĀ en bleef steken op 95 meter. Zo zorgde deze show ervoor dat alle Walen en Vlamingen helemaal uit hun dak gingen. Die komen volgend jaar zeker terug.

Rest me niets meer dan de NTTO en de BKTV te complementeren met een sterk staaltje toekomstvisie. Wij hebben genoten van de omgeving en gaan met een vakantiegevoel naar huis.