05 aug 2018
augustus 5, 2018

Slecht begin van de seizoensfinale

2018 0 reacties

Koudekerke a/d Rijn…nieuw voor de Basters. Zoals ook Aagterkerke een mooie wedstrijd bewees te zijn na alle verhalen is niets minder waar voor deze wedstrijd. Goed georganiseerd en gaaf om al die enthousiaste mensen langs de baan te zien!! Alle ingrediënten aanwezig voor een mooie wedstrijd en hopelijk een goed resultaat.

 

Voor de basters bleek ook dat geen zekerheid. Nooit overigens:-). Je kunt niet alles hebben bleek maar weer eens. Blue Hazard mocht aftrappen met de proeftrek. De sleepwagen bleek veel te zwaar te staan,waarna de proeftrek voor Gert Stessens was.

Onze ‘reserve nederlander’ liet op overtuigende wijze zien hoe de baan bedwongen moest worden. 110 meter, goed voor een finaleplaats. Red Attraction herhaalde dit kunstje bijna met 105,72 meter.

De volgende beurt was voor Ronald. Luister en bekijk het filmpje maar even en je weet waar het misging. Een resultaat van 95.55 meter is geen run om tevreden mee te zijn.

Uiteindelijk worden we hier nog 3e mee, door het falen van de techniek van Code Red en Blue Hazard en het beperkte aantal deelnemers in de national klasse. Deze podium plaats geeft ons daarom niet veel voldoening.

Een organisatie als Koudekerke a/d Rijn( en ook andere) verdiend volgens ons een veel grotere klasse dan 5 tractoren en een finale van 4 tractoren. begrijp ons niet verkeerd, wij reden een te slechte afstand en twee andere teams hadden mechanische pech, maar een klasse met 5 deelnemers is gewoon te weinig. Hier doe je ook het publiek en de organisatie van een dergelijk evement geen plezier mee in onze optiek. 

Wij hopen daarom dat de NTTO voor komende jaren goed nadenkt/overlegt voor de toekomst