09 sep 2018
september 9, 2018

Titelstrijd beslist

2018 0 reacties

Gister stond de een na laatste competitiewedstrijd op het programma in Alphen Noord-Brabant. Met 8 punten achterstand op onze Belgische vriend Gert Stessens was de opdracht voor SQ64 duidelijk; De dood of de gladiolen. Alleen bij winst was er voor de Basterds nog een sprankje hoop op promotie.

Lady GReen Alphen 2018

Dat dit een zware kluif ging worden was vooraf ook duidelijk. De Nederlands ingeschreven Fendt loopt het hele seizoen al als de brandweer.  Ronald was geenszins van plan rustig aan te gaan doen en had er alles aan gedaan om onze Dame scherp te zetten voor de strijd tussen Groen en Zwart.

De proeftrek was na de run van Code Red ook voor Dieselross. Met een afstand van iets van 105 meter werd de toon meteen gezet. Ronald stuurde de Dame in onze eerste run naar de afstand van Gert, 30 cm verschil zat er tussen beide kemphanen👍🏼

Vervolgens was het de beurt aan de Grand National Prostocks zodat wij onze finale na deze klasse konden aanvangen. Het gemis van de vele tractoren in de National Prostocks wordt enigszins verzacht door het zien van al deze zelfde tractoren achter elkaar. Dit versterkt met de mooie wedstrijd in Alphen voelde weer lekker ouderwets aan. (hint 😉)

Doordat de wedstrijd lekker vlot verliep was het al weer de beurt aan de National mannen. Dieselross trapte af met 96,17 meter. Ronald kon daar een goede run aan toevoegen maar strandde precies 2 meter achter Gert. Als een duveltje uit een doosje was daar de andere Belg Geert Arnouts met zijn Code Red. Weer met 30 cm versloeg hij onze Dame net als recentelijk in Zele.

Voor wat betreft het kampioenschap weerspiegelen deze afstanden mooi het competitieverloop. Gert gaat met z’n Dieselross de titel binnenhalen – aanhaken is waarschijnlijk voldoende – wat een terechte winnaar van de National Prostock gaat opleveren. Een “voorzichtige” felicitatie is dan alvast op z’n plaats. Doordat Renate de baan verkeerd inschatte en 4e werd, stevent onze Dame dit jaar waarschijnlijk af op een tweede plek.