Na een afwezigheid van 2 jaar mogen we na onze promotie in 2018 weer onze opwachting maken op het hoogste nationale niveau, de Grand National. De seizoensouverture voor onze klasse was dit jaar gepland bij Pulling Gastel. Mede gezien de grote ambities van de deze organisatie en de ligging praktisch in onze achtertuin hebben we besloten om de wedstrijd te bombarderen tot thuiswedstrijd en hier onze relatie dag te organiseren.

Lady Green Oud Gastel

Lady Green Oud Gastel

Na een aantal proefruns op indoorwedstrijden en een demorun op de mooie wedstrijd in Füchtorf Duitsland stond onze Lady maandagavond al klaar voor de wedstrijd in Gastel. Dit betekende dat we alle tijd hadden om te zorgen voor goede faciliteiten voor onze sponsoren, Full Pull Club Leden, relaties en genodigden. Gezien de wisselende voorspellingen hebben we gekozen voor een gesloten tentopstelling en voldoende verwarming. Ook hadden we in overleg met Pulling Gastel een live stream gerealiseerd, zodat vanuit de tent de verrichtingen op de baan konden worden gevolgd.

Op een werkelijk tot in de puntjes geprepareerd en ingericht wedstrijdterrein konden we dus zaterdag onze gasten in de watten leggen. Ondanks het mindere weer was de opkomst zeer goed te noemen. Ruim 400 gasten waren aanwezig om te genieten van onze mooie sport en natuurlijk Lady Green aan te moedigen tijdens de wedstrijd.

Om 20 uur was het dan zover, na 2 imponerende en respectvolle minuten gingen we met zijn allen naar de baan om onze klasse te volgen. Lady Green stond als tweede op de startlijst en kreeg de proeftrek omdat de sleepwagen werd verzet na de run van Extreme Temptation. Ronald moest tijdens de run flink bijremmen, waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met 105.44 meter. Als hij niet zo had hoeven remmen had er dus wellicht meer ingezeten, tjsa wat doe je dan….

Laat je de afstand staan of doe je de run over, met alle risico’s van dien…. Na een proeftrek mag je de runs afwachten van de tractoren die na jou starten en dan moet je aangeven of je opnieuw gaat aanhaken of niet. Gezien de afstanden van Dieselross en Rednex besloten we de run over te doen. Gedurende de wedstrijd bleek de eerst gereden afstand van 105.44 helemaal niet verkeerd en als we deze hadden laten staan waren we vierde geworden en hadden we een plaatsje gehad in de finale. Door het uitvalllen van Dieselross waren er slechts 3 finalisten en hadden we dus op het podium gestaan. Maar goed….

We hadden dus besloten de run over te doen; en na een goede start zonder gingen we in een goede balans richting de honderd meter toen plotseling het noodlot toesloeg en het brandstofsysteem ons in de steek liet. Met een afstand van 99.64 meter moesten we uiteindelijk genoegen nemen met een negende plaats. Maar goed; wie niet waagt….

Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig in onze tenten en was het mooi om te zien hoe jong en oud, mannen en vrouwen kunnen genieten van een mooie dag tractorpulling. Wij kijken dus zeker met een warm gevoel terug op deze dag. We weten in ieder geval dat we er weer bij zijn en dat onze dame op oorlogssterkte is voor de rest van het seizoen.

We hopen jullie nog vaker te zien bij onze wedstrijden

We’re flying high!!