27 apr 2015
april 27, 2015

Een stap in de goede richting

2015, Demo 0 reacties

Zondag 26 april stond de wedstrijd in Fuchtorf op het programma. Een demo op een altijd mooie wedstrijd in Duitsland. Wederom was het publiek in grote getallen gekomen. Dat is altijd leuk, tel daar het enthousiasme van het Duitse publiek op en je hebt genoeg ingrediënten voor een mooie show.

IMG_2841

Fuchtorf was voor het team een mooie kans om de nieuwe banden eens goed te testen samen met de kleine wijzigingen onder de motorkap. Maar nog belangrijker een nieuw jaar, nieuwe ronden nieuwe kansen. Het team hoopte het rampjaar 2014 achter zich te kunnen laten.

De week voor de demo was toch weer aardig druk. Alle nodige werkzaamheden zorgden toch weer voor en moetje in de aanloop naar Fuchtorf. Dat zorgde ervoor dat de Basterds op zaterdag 3 uur later vertrokken dan gepland. Na weer flink bijgepraat te hebben was het zondagochtend zover; uitladen en warmdraaien. De prostockklasse stond om 11:00 uur op het programma. De klasse bestond uit een aantal Duitse machines aangevuld met toch flink wat Nederlanders en 1 Engelsman en een Belg.

Evert mocht als een van de laatste aanhaken. Na een goede start ging onze dame flink de hoogte in met de voorwielen, volgens de kenners een logisch gevolg van de nieuwe Puller 2000 banden. Dit staat genoteerd op de to-do lijst. Veder werd de full pull lijn simpel gehaald door de Lady waardoor de speaker meteen maar even de favorietenrol voor de finale werd toegekend. Zowat alle aanhangers van SQ64, Duits en Nederlands, waren in een keer wel heel gretig naar die finale, het kan verkeren zie je wel. 2014, wat was er in 2014 dan?

Helaas mocht het zover niet komen. Bij het afslepen voor de finale merkten de boys dat ze niet in de versnelling wilde, daar gaan we weer was de gedachte. Jammer maar helaas, de middag werd niet zo mooi afgesloten als gehoopt.

Inmiddels is door inspectie gebleken dat er flink wat bramen aan de schakelpennen zijn gekomen zodat de schakelvork zijn werk niet kon doen. Dit is simpel op te lossen en dus gelukkig een meevaller zo 4 dagen voor vertrek naar Brande voor onze eerste officiële Eurocup wedstrijd va het seizoen.