03 jul 2015
juli 3, 2015

Demo Hoeven

2015, Demo 0 reacties

Na de schade in Made en de naderende wedstrijd in Eext werd het team de mogelijkheid geboden om in Hoeven een demo te rijden met de National klasse Prostocks.

Dit leek ons een goede krachtmeting om te kijken waar we staan en om te zien of de aanpassingen aan de setup van motor en brandstofsysteem leiden tot behoud van zuigers. Er werd gehoopt op eindelijk weer eens een mooie run waarin de potentie die we zien in de machine weer eens naar voren komt. Na aankomst op het gezellige parc-ferme in Hoeven werden we onderworpen aan een uitvoerige controle van de veiligheidscommissie van de NTTO. Gelukkig was onze Lady volledig in orde en cf reglementen en konden we ons klaar gaan maken voor de run.

Demooooo

In een lekker zonnetje werden we afgesleept richting de baan waar we als derde mochten gaan aanhaken achter de proeftrek van Moving Mountains en Dams Rooster. Nadat de Moving Mountains de motor niet op toeren wist te kregen was het Richard Dams die met meer dan voldoende toeren zijn Fiat over de fullpull lijn parkeerde.

Hierna werd door Flying ingestart door de DJ van dienst en posteerde Ronald onze dame voor de Big Benz. De Lady pakte lekker op maar binnen de tien meter was het met een doffe klap direct gedaan. Direct werd er door spreekstalmeester Erik van Oosterhout en ook de teamleden gedacht aan turbo schade, maar dit bleek niet zo te zijn. Om snel de schade op te kunnen nemen is het team snel vertrokken naar de werkplaats in Sprundel om het euvel van vandaag op te sporen. Wat zou het nu weer zijn?

De wedstrijd in Hoeven werd uiteindelijk gewonnen door Code Red, onze vlaamse collega die via de BKTV deelneemt aan de National competitie. Hij was de enige die samen met Dams Rooster de 100 meter wist te passeren en in staat was om terug te keren in de finale. Competitieleider Appypower kwam in de pull off een klein metertje tekort voor de fullpull na een run met veel toeren, maar helaas geen grip.

Het bleek een schade te zijn die zelden tot nooit voorkomt en dus ook zeker niet was verwacht. De nokkenas was vlak achter het tandwiel finaal afgebroken. Inmiddels is wel duidelijk dat er meer aan de hand is (…) het team heeft dan ook vrijdag moeten besluiten dat het niet slim is om naar Eext af te reizen.

 

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”101395108231075553215″ ualb=”6167381993209385841″ imgl=”fancybox” style=”rift” row=”4″ size=”320″ num=”100″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″]