25 aug 2013
augustus 25, 2013

Op naar Bakel

01 Nieuws, Demo, Sponsoren 0 reacties

Waar we hadden gehoopt een mooie demo te kunnen wegzetten in het altijd gezellige Alphen, moesten we ons helaas afmelden voor deze testpull.

Waar we vorige week hadden getest met nieuw schoeisel voor onze dame (Puller 2000 banden) hadden we voor Alphen ook het nodige onder de motorkap aangepast wat we daar graag hadden uitgeprobeerd met het oog op de laatste wedstrijd in Bakel en een eventueel EK in Zele. Voor we naar Alphen gingen wilden we uiteraard eerst nog effe testen in ons eigen testcenter in Heerle voor onze eigen sleepwagen.

oomen

Om optimaal te kunnen testen moest de ruim 150 meter lange kleibaan in Heerle goed worden bewerkt met passend materiaal. En dat is dan gelijk het goede nieuws in dit bericht. De firma Gebroeders Oomen BV uit Sprundel heeft ons de materialen en machines ter beschikking gesteld om de baan eens flink onder handen te nemen en het resultaat mocht er zijn. Menig wedstrijdorganisatie zal jaloers zijn op ons baantje. Vol vertrouwen werd de sleepwagen klaar gezet en de dame voor gereden. Helaas bleken de testmodificaties de volle belasting van de motor nog niet aan te kunnen, waardoor we ook nog wat gevolgschade opliepen. Deze is echt wel te overzien, maar Alphen werd helaas te kort dag. We hebben echter wel vertrouwen in de potentie van de aanpassingen.

Momenteel bevinden we ons op een derde plaats in de klassering voor het Nederlands Kampioenschap, met twee punten achterstand op nummer 2 Snoopy en 3 punten voorsprong op nummer 4 Extreme Temptation. We hebben dus zeker nog goed kans op plaatsing voor het Europese Kampioenschap in Zele Belgie (nabij Antwerpen), maar het is nog niet helemaal zeker. Her is nog hele wiskunde en abacadabra om te berekenen wie er uiteindelijk definitief naar Zele mogen, maar het komt er kort gezegd op neer dat concurrent Extreme Temptation niet eerst mag worden of tweede. Als ze derde worden of lager mogen wij naar Zele, als zij eerste worden mogen wij zeker niet en als ze tweede worden is het afhankelijk van onze uitslag in Bakel. Spannend dus nog. Of we moeten “gewoon” Snoopy achterhalen die slechts 2 punten voor staat.

Reserveer dus graag je agenda voor Zaterdag 7 september waar de Prostocks om 14.30 uur op de planning staan. We kunnen alle support en ondersteuning dus kom ons aub naar de 100 meter schreeuwen, dan kunnen we de zondag erop (15 september) met zijn allen naar het gezellige Zele om een gooi te doen naar de Europese titel 2013 bij de Prostocks. Bij voldoende belangstelling zullen we voor t EK proberen een bus te regelen voor het transport van onze trouwe sponsors en supporters.

Ook de webshop voor de teamkleding is geopend, dus wil je in stijl naar Bakel en / of Zele check dan snel de WEBSHOP of kom bij wedstrijden naar onze vrachtwagen.