Na de eerste wedstrijd in het koude Stroe en de deelname aan de Automotive beurs in Helmond vorige week, stond dit weekend de wedstrijd in Staphorst op het programma.

Voor deze organisatie was het de eerste keer dat er een klasse uit de Grand National op het programma stond. De faciliteiten op en rond het wedstrijdterrein waren meer dan goed en het weer was ook lekker. Onder toeziend oog van een grote groep trouwe volgers van het team en onder het genot van een lekker zonnetje en op zijn tijd een koude pretcilinder was het wachten op de laatste klasse van de dag. Exact volgens de planning (complimenten voor de strakke organisatie), tegen de klok van kwart over vijf was het zover, PROSTOCKTIME.

Vandaag was het de beurt aan Evert om als tweede starter in de klasse de Lady naar grote hoogte te brengen. Na de abrupte stop in de proeftrek van Snoopy bleek het een verraderlijk baantje te zijn in Staphorst, waar de grip soms lastig te vinden was. Met onze nieuwe dame is het nog een beetje zoeken naar de juiste balans en gewichtsverdeling rond de tractor. Desalniettemin konden we tevreden zijn met het resultaat wat Evert liet noteren, 102,17 meter en nu maar afwachten wat de rest zou doen….

Gedurende de kwalificatie wisten er nog 3 tractors onze afstand te passeren wat betekende dat we ons op konden gaan maken voor een mooie finale met Rocky, Extreme Temptation en Neighbours Nightmare die als enige deelnemer de 110 meter wist te passeren.

_DSC9946

Voor de finale werden nog wat gewichten verhangen om zo te proberen de balans wat te verbeteren ten opzichte van de eerste run en de neus wat meer omhoog te krijgen. Uiteindelijk resulteerde dit in een finaletrek van 76,98 m. Op het eerste oog een tegenvallende afstand, maar goed eerst maar eens kijken wat de rest op het scorebord liet noteren. Als tweede finalist kwam Daniel Vriends die met zijn Neighbours Nightmare een afstand van 82,34 wist te behalen, alleen waren er vervelende klappen te horen aan het einde van zijn run. We hopen voor het team dat er geen (grote) schade zal zijn met de wedstrijd van Made in het vooruitzicht. In de finale behaalde Rocky 81,12 en Extreme Temptation 73,04 meter.

Dit betekende een mooie derde plaats voor ons team en na een winter hard werken, kunnen we dus duidelijk spreken van LOON NAAR WERKEN.

Ook deze week zullen we niet stil zitten en gaan we hard werken om er in Made weer een heus spektakel van te maken op onze thuiswedstrijd in Made waar wij op Zaterdag onze relatiedag hebben en een demo zullen rijden en op zondag zullen aanhaken voor punten.

Wij zien jullie graag tegemoet en hopen het succes van 2012 te kunnen evenaren!!

 

 

 

Come Fly with us!

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”101395108231075553215″ ualb=”5887451324554585409″ imgl=”fancybox” dltext=”Latestphoto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\’s” style=”rift” num=”200″ size=”320″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]