Naast hun streven om mee te doen voor de prijzen stond dit weekend in het teken van een heel bijzonder initiatief. Zoals jullie weten draagt Lady Green de stichting Energy4All een warm hart toe en is er in aanloop van de wedstrijd in Made een initiatief opgezet om vanuit de gezamenlijke deelnemers van de FPC geld en spullen te verzamelen voor de stichting en vooral onze trouwe tractorpulling fan Matthias Gerritsen uit Wezep.

Op zaterdag was de jaarlijkse relatiedag voor sponsoren en Full Pull Clubleden, daarnaast had Squadron 64 het initiatief genomen om Matthias en zijn familie uit te nodigen als VIP-gasten op het Powerweekend en Matthias extra in het zonnetje te zetten. Vanuit een door een De Groot verhuur beschikbaar gestelde luxe camper konden zij het hele weekend aanwezig zijn en de wedstrijden volgen. Daarnaast had het team een inzamelingsactie opgestart onder de gezamenlijke deelnemers in de Nederlandse competitie.

Matthias

Op zaterdagavond was het hoogtepunt van de actie en mochten we – ten overstaan van ruim 8.000 toeschouwers – namens een flink aantal teams een cheque uitreiken van € 2.500,= voor de stichting Energy4All. Daarnaast waren voor Matthias tientallen shirtjes, petjes, posters en accesoires opgehaald bij de teams en ook deze werden op de wedstrijdbaan uitgereikt. Hierna volgde een hartverwarmend applaus voor Matthias van alle aanwezigen, al met al een emotioneel moment wat alle aanwezigen lang bij zal blijven.

Op zondag mocht het team zich op maken voor hun competitiewedstrijd, waar zij samen met 23 Nederlandse en Europese topteams de strijd aan mochten op jacht naar het eremetaal. Vandaag hadden we Evert van Oers op de bok om de Lady Green naar de 100 meter te sturen, want in Made werd gereden volgens de Eurocup regels wat betekent dat iedereen de 100 meter passeert terug mag komen voor de finale.

Ladygreen mocht als voorlaatste aan de ketting en er was duidelijk sprake van een zware sleepwagen op een taaie baan. In een goede balans wist Evert de verwachtingen van de aanwezigen waar te maken en de Full Pull werd behaald, FINALE dus voor de Lady.

Voor de finale kwamen 9 tractoren terug. Bij het aanhaken voor de finaletrek werd het klassement aangevoerd door John Deere 2 met 99,35 gevolgd door Snoopy met 97,52 en Sigma Power 90,45. Evert wist dus wat hem te doen stond en parkeerde de dame op 93,21 een mooie derde plaats in de tussenstand met nog 1 rijder te gaan. Barend Huijbregts haakte aan en reed zijn Rocky naar 100,52.

Dit betekende voor ons een mooie 4e plaats in het Eurocup veld en een derde plaats voor de Grand National. Door dit mooie resultaat stijgen we 2 plaatsen naar de tweede plaats in de rangschikking. Maar de top zit dicht bij elkaar dus het zal een zware opdracht worden om dit vast te houden, maar voor nu gaan we van het moment genieten en kijken we moe maar voldaan terug op een zeer geslaagd Powerweekend 2013.

Hierbij alvast wat beelden van het weekend en onze run, een uitgebreide impressie volgt later.

Tot volgende week in Oudenhoorn…

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”101395108231075553215″ ualb=”5890441603393286369″ imgl=”fancybox” dltext=”Latestphoto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\’s” style=”rift” num=”200″ size=”320″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]