Zaterdag is het zover, rond de klok van 14.30 uur staan de prostocks op de planning in Bakel met als belangrijkste inzet plaatsing voor het EK 2013 in Zele Belgie. Vanuit de Grand National mogen naast de kampioen van vorig jaar Rocky de 2 hoogst genoteerde tractoren naar Zele om de Nederlandse eer te verdedigen.

ek1

Zoals u kunt zien onder het kopje competitie / standen bevinden we ons momenteel op een derde plaats in de klassering voor het Nederlands Kampioenschap, met twee punten achterstand op nummer 2 Snoopy en 3 punten voorsprong op nummer 4 Extreme Temptation. Hierbij dient nog rekening te worden gehouden met een zogenaamd “schrapresultaat”. Dit betekent dat ieder team de slechtste uitslag weg mag strepen. We hebben dus zeker nog goed kans op plaatsing voor het Europese Kampioenschap in Zele Belgie (nabij Antwerpen), maar het is nog niet helemaal zeker. Het is nog serieus rekenwerk om er achter te komen wie er uiteindelijk definitief naar Zele mogen, maar het komt er kort gezegd op neer dat concurrent Extreme Temptation niet eerst mag worden of tweede in Bakel om ons in te halen of te evenaren. Als ze derde worden of lager mogen wij naar Zele, als zij eerste worden mogen wij zeker niet en als ze tweede worden is het afhankelijk van onze uitslag in Bakel.

Spannend dus nog. Als we gelijk eindigen wordt er gekeken wie er vaker eerste is geweest, indien gelijk wie de meeste tweede plaatsen heeft behaald en zo verder. Al met al zal het nog een zenuwslopend “dagje Bakel” worden. Of we moeten “gewoon” Snoopy achterhalen die slechts 2 punten voor staat.

We kunnen dus de steun van iedereen gebruiken voor deze laatste wedstrijd van het jaar voor de Grand National en we hopen dat jullie ons in grote getale komen aanmoedigen. Dan hopen we er met elkaar een mooi feestje van te maken wat we de week erop in Zele nog eens dunnetjes over gaan doen.

En wilt u er deze wedstrijden in stijl bijlopen, check dan snel onze webshop of klik HIER!

We’re flying high…….