Om het seizoen in stijl af te kunnen sluiten wilde Squadron 64 nog een paar keer knallen met de Lady Green. Mede hierdoor had men zich aangemeld voor een demorun in Alphen. Daarnaast was deze wedstrijd een mooie kans om wat te proberen in aanloop naar de laatste wedstrijd van t jaar in Bakel.

Onder toeziend oog van een mooie club trouwe volgers mochten we aansluiten in de national prostock klasse, waar vandaag t kampioenschap zou worden beslist. De twee buurmannen Arjan Braspenning en Richard Dams hadden hun kanonnen Hytec Redneck en Dams Rooster tot de tanden bewapend, terwijl ook andere lokale matadoren zoals Mud Patrol, Wicky Power en Albert Oomen vandaag wilden strijden voor de dagprijzen. Het beloofde dus zeker een spektakelstuk te worden en niets was minder waar!

IMG_2562

Na een proeftrek met zware sleepwagen afstelling voor de Redneck werd besloten de keep moving lichter te zetten, dit betekende dat kampioenskandidaat Arjan Braspenning aan de bak moest om zijn machine nogmaals te prepareren voor een run op t scherpst van de snede. Wat zou dit gaan brengen voor de man uit Zundert die ambities heeft om zich bij promotie aan te sluiten in de Grand National, deze schitterende machine is zeker een aanwinst voor de Grand National.

Ook in de wedstrijdafstelling bleek de sleepwagen een zware dobber voor de deelnemers, de 100 meter lijn bleek lastig te halen. Slechts Appie Power wist deze met 51 cm te passeren en Wicky power kwam centimeters tekort. De rest van t deelnemersveld strandde ruim voor t zicht van de haven. Lokale rijder Mud Patrol kreeg met hun schitterende John Deere te maken met technische mankementen en moest rond de 75 meter de strijd staken. Toen was ’t moment daar en zouden de buurtjes uit gaan maken wie zich Nederlands kampioen nog gaan noemen achter de Belgische Fendt die zich kroonde tot algemeen kampioen van de klasse. Arjan wist wederom een mooie run weg te zetten en parkeerde zijn Inter net achter de Fiat van de Albert Oomen, een voorlopigheid tweede plaats dus. Zou dit genoeg zijn voor de Nederlandse titel en promotie? Laatste starter Richard Dams wist dat hij de afstand van Arjan moest passeren voor het kampioenschap en reed dus echt op standje kill, alles of niets. Helaas voor de Dams Rooster werd het niets en draaide hij rond de 80 meter het volledige motorblok aan gruzelementen. De baan lag bezaaid met stukken zuiger en drijfstangen. En dat een week voor het EK in Frankrijk, weer werk zat dus voor het sympathieke Fiat Prostock team.

Toen alles weer was opgeruimd kon Ronald zich opmaken voor zijn run met de Lady. Met de te kloppen afstand van 100,51 wist hij wat hem te doen stond. Vandaag werd er voor het eerst gereden in de “nieuwe” derde versnelling, iedereen was dus erg benieuwd of de motor het zou kunnen bolwerken. Gelukkig bleek de John deere taai genoeg en kon het verzet worden gedraaid. De afstand op het bord liet 100,98 meter zien, genoeg voor een virtuele eerste prijs voor deze wedstrijd. Helaas was er wederom lichte schade onder de kap waardoor we helaas op zondag niet opnieuw konden aanhaken, maar wel weer veel nuttige data opgedaan.

Al met al een zeer geslaagde demo. Hierbij feliciteren we Dieselross met het kampioenschap, Hytec Redneck met het Nederlands kampioenschap en de promotie en last but least bedanken we de debuterende speaker Pauwke Willemse die er samen met Erik van Oosterhout weer een mooie show van maakte voor het publiek.

Tot volgende week in Bakel!

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/101395108231075553215/albumid/6051138632196093281?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]