Na toch weer het nodige sleutelwerk vertrokken we vol goed moed naar het zonnige Putten waar de Beachpull op de agenda stond. De Grand National Prostock zou vandaag de wedstrijd gaan verrijden gecombineerd met de Eurocup. Kortom weer een mooie wedstrijd in het vooruitzicht, op een schitterende locatie met dito weersomstandigheden. Wat wil je nog meer…

putten 2015

Nou, we wilden graag weer eens een paar runs maken zonder schade, want dat was ondertussen al meer dan een jaar geleden. Ronald was vandaag chauffeur van dienst en hij mocht vandaag aanhaken voor de proeftrek. De Lady werd rustig opgetoerd en mede door een zware afstelling kreeg Ronald de snelheid lastig in de combinatie. Desalniettemin wist hij nagenoeg de 80 meter te bereiken, maar wel was duidelijk dat de grip in de eerste meters lastig te vinden was. Zes plaatsen later zagen we de Lady weer keurig voor de wagen verschijnen, met een paar kleine aanpassingen begon onze dame aan haar officiële run. Nadat rond de 40 meter de combinatie snelheid begon te maken waaide deze rond de 80 meter uit. Velen waren al bang voor weer een nieuwe schade, echter bij het zien van de tevreden en lachende gezichten van onze mensen op de baan verdween de schrik al snel uit de lichamen van de meegereisde Basterds.

Nadat de “baancrew” bij de rest van de teamleden was komen zitten op de tribune was al snel de oorzaak van het uitwaaien duidelijk. Ronald had in al zijn enthousiasme de verkeerde versnelling gekozen, een verzet wat voor onze dame niet te verzetten was. Maar het beste nieuws was dat het gevoel goed was. De Lady was 2 keer flink aan de tand gevoeld, een keer door een zeer zware sleepwagenafstelling en een keer door het abusievelijk pakken van een te hoge versnelling; maar ze had het gehouden. Op het eerste gezicht was er geen schade en de motor klonk toch wel heel goed in deze nieuwe afstelling. Zou het dan toch weer goed gaan komen…..

Voor de Basterds in ieder geval voldoende houvast en perspectief om er een mooie en gezellig avond van te maken. Na een lekkere BBQ van onze kookbasterd Johan, de man met de typische Herman de Bleijker uitstraling, hebben we de tribunes weer opgezocht en genoten van het verdere verloop van de overige klasses. De Prostock klasse werd vandaag gewonnen door John Deere 2  die hiermee tevens de overwinning van de Eurocup veilig stelde.

De volgende wedstrijd staat gepland voor 1-8-2015 in Lochem vanaf 15.00 uur. Wij hopen u hier te mogen ontvangen om onze dame richting de 100 meter te schreeuwen.

Bij deze danken we Jan Bakker voor de Foto’s:

[embpicasa id=”6170874386823872065″]