Na een aantal natte en koude wedstrijden waren we afgelopen zaterdag te gast in een zonovergoten Eext. Op deze laatste eenbaanswedstrijd onder de vlag van de NTTO Grand National. Na een lange maar voorspoedige reis kwamen we aan in het mooie Drenthe, om hier vandaag onze dame weer eens flink aan de tand te voelen. Zouden we de vijfde finale plek op rij weten te behalen in het nieuwe omstreden systeem, waarbij de 4 hoogste afstanden boven de 100 meter zich plaatsen voor de finale….

We starten als voorlaatste in de klasse, dit bood ons de mogelijkheid om op basis van de prestaties van de concurrentie de juiste strategie te bepalen. De proeftrek was vandaag voor William en zijn Extreme Temptation en met een zware sleepwagen afstelling wist hij de 100 meter te passeren met een afstand van 102,58. Hierna was het de beurt aan Barend met zijn Rocky en hij verzette de vlag op een afstand van 107,50. Waar Snoopy net 43 cm. tekort kwam voor een mogelijke finale afstand, liet Next Sensation met de nieuwe Valtra een afstand van  100,98 noteren. We wisten dus wat ons te doen stond, minimaal 101 meter was noodzakelijk om zeker te zijn van de finale met de wetenschap dat Daniel Vriends met zijn Neighbours Nightmare stond te trappelen om na ons eveneens de finale te bereiken.

Onze dame, met vandaag Evert op de bok, werd door good-old Piet voor de wagen gemanoeuvreerd en werd rustig opgetoerd naar het juiste toerental om op weg te gaan naar de noodzakelijke meters. Na een goede start en een kleine correctie door Evert in de eerste meters kwam er weer een mooie snelheid in de machine en in een mooie balans was al snel duidelijk dat de opdracht was geslaagd. Met 103,62 wisten we ons met de tweede afstand te plaatsen voor de finale. Na ons was het de beurt aan Daniel Vriends, die de NN in een adembenemende snelheid en balans over de baan joeg maar helaas bij ca. 108 meter de lijn raakte wat helaas diskwalificatie betekende voor de John Deere uit Schijf.

Na een korte baanpreparatie en opnieuw afstellen van de sleepwagen was het finale tijd. Evert haakte als vierde en laatste aan en met een afstand van 96.77 moesten we genoegen nemen met de vierde plaats, achter een wederom zegevierende Rocky, Next Sensation en Extreme Temptation. De indrukwekkende kwalificatierun smaakte misschien naar meer, maar al-met-al mogen we tevreden zijn met deze prestatie. Tot op heden zijn we het meest constant presterende team in de top 5, echter is een vierde plaats op dit moment ons deel met 1 punt achterstand op nummer drie Next Sensation, 4 punten achterstand op nummer twee Snoopy en 16 punten op koploper Rocky. Dit bevestigd nogmaals de brede top in onze klasse, waar het onder Rocky vechten zal blijven voor de resterende podiumplaatsen in het eindklassement.

Daarnaast zijn er aan het eind van de dag opnamen gemaakt door RTL 7 voor de initiatieven die een aantal pullingteams, waaronder Lady Green, hebben genomen voor onze grote vriend Matthias Gerritsen en de stichting Energy4All.

Een mooie afsluiting van een mooi dagje tractorpulling in het zonnige Eext, op naar de Beachpull in Putten waar we aan zullen haken in de avondsessie.

Beelden met dank aan Hydrohid pullingvideo’s en Pulling fotograaf Rudy Linthorst ivm de vakantieplanning van onze eigen oeli-oeli-vuggel
[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”101395108231075553215″ ualb=”5898594965900132801″ imgl=”fancybox” dltext=”Latestphoto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\’s” style=”rift” num=”200″ size=”320″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]