25 mei 2014
mei 25, 2014

Gedoe in Stroe

Wedstrijden 2014 0 reacties

Eindelijk was het dan zover, na een winter hard werken mocht onze dame na een warming-up in Fuchtorf haar kunsten weer laten zien. Traditiegetrouw trappen we met de Grand National af in Stroe, Gelderland.

Voor de Lady was het vandaag zaak om tradities te doorbreken. Sinds de deelname van de Lady in 2011 hebben we drie keer in Stroe gereden en drie gingen we naar huis met de vijfde plaats.

IMG_0639

Na de hoopgevende run en goede data uit Fuchtorf hoopten de Basterds toch stiekem op een hogere klassering, er was natuurlijk niet voor niets zoveel veranderd onder het vooronder van onze dame.

De prostocks stonden vandaag als voorlaatste op het programma, dit betekende dat we onder een lekker zonnetje omstreeks 20 uur aan mochten haken. Het was wel duidelijk dat er vandaag een baan lag die veel van het materieel zou gaan vragen, menig motorblok gaf de geest in de eerdere klassen. Ook in onze klasse was het helaas niet veel beter. In de runs voor ons sneuvelde zowel de turbo van Rocky als die van Rednex. Mede hierdoor was de verste afstand op dat moment 95,94 van Bad Boys Toy.

Ronald zat vandaag op de bok en in overleg werd door het team besloten om vandaag midden over te proberen. De zijkanten bleken vandaag tricky. Ronald toerde de Lady flink op en ze ging mooi van start. In een mooie strakke run werd 107,98 genoteerd, de verste afstand op dat moment. Maar er stonden nog wat kanonnen te wachten om hun opwachting te maken. Zou het ver genoeg zijn?

Uiteindelijk bleek het een heel goede afstand te zijn. Na ons noteerde Snoopy 105,01, Extreme Temptation 105,06 en Next Sensation 104,06. Toen was het de beurt aan onze “buurman” Neighbours Nightmare. Onder toeziend oog van onder andere de prins Carnaval van Schijf wist Daniel de afstand van de Lady met anderhalve meter te verbeteren 109,57 was zijn leidende afstand. Hierna wist alleen Renate van Riet met haar Blue Hazard een plaatsje in de finale te bemachtigen met een afstand van 104,74.

Toen kregen we te maken met de meest bizarre finale ooit. Als gevolg van schade en problemen kon alleen Snoopy terugkomen voor de finaletrek en met een afstand van slechts 11 meter werd Snoopy de winnaar van de dag. Het lijkt erop dat er bij de Dame een zuiger is gesneuveld. Ondanks de schade aan Lady Green hebben we toch weer een mooi dagje tractorpulling beleefd. Met helaas veel te veel schade voor vele teams. Wij wensen dan ook iedereen veel sterkte met het herstellen hiervan. Door deze rare ontknoping konden we tevreden met zilver terug naar Sprundel.

Over twee weken rijden we op zaterdag in Oudenhoorn en ZONDAG 22 juni rijden we onze thuiswedstrijd in Made, waar we ook wederom onze befaamde relatiedag zullen organiseren. Sponsoren en leden van de FullPullClub ontvangen deze week het programma voor deze mooie dag.

pics; Lianne / Schizo / Jan Lo //// Thanks Guys

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/101395108231075553215/albumid/6017392459792428689?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]