Na een paar weekjes hard sleutelen aan onze dame hadden we alles naar verwachting weer op orde en trokken we hoopvol naar ’t uiterste puntje van Zuid Holland. Als vierde klasse van de dag hoopten we dit jaar op een warmere editie dan de laatste jaren waar regen en wind de boventoon voerde.

Nadat onze dame in Stroe nogal heet was geweest was het inwendige weer vervangen door verse materialen. Ook hebben we de nodige teams op bezoek gehad om te testen voor onze sleepwagen. En om ons dan maar niet te vervelen hadden we ook nog onze handjes vol met de voorbereidingen voor de thuiswedstrijd in Made.

Zoom-it-oudenhoorn

Met een lekker zonnetje vertrokken we zaterdag richting Oudenhoorn en konden we anderhalf uur later ons kampement opbouwen in een winderige Nobel arena. Onze klasse stond als vierde gepland en dus hadden we ruim de tijd om wat andere klassen te bekijken. De verassing van vandaag was toch wel de nieuwe sleepwagen van de NTTO die vandaag voor het eerst de opwachting maakte. Hoe zou dit uit gaan pakken, want iedere sleepwagen heeft toch weer een andere handleiding.

Ook waren we blij om te zien dat het team van Neighbours Nightmare weer aanwezig was na de kapitale schade in Stroe en het overlijden van hun teamlid en fan Nolleke. Uiteindelijk kon men pas donderdag weer beginnen met opbouwen en er dan toch weer staan, groot respect mannen!

Rond de klok van half acht was het dan zover en mochten de Prostocks aanhaken. Het devies van de dag over de nieuwe Keep Moving Orange was veel snelheid maken. De start zou licht zijn maar rond de 70 meter gaat letterlijk het anker uit en het was zaak om dan snelheid te houden en deze “klap” op te vangen.

De proeftrek was vandaag voor Snoopy die met een sputterende motor de 100 meter niet wist te halen. Achteraf bleken er problemen te zijn met een verstuiver en uiteraard kwamen de mannen uit de Wieringermeer terug voor een herkansing. Van de deelnemers voor ons wist alleen Next Sensation met een goede run de 100 meter lijn te passeren.

Vandaag Evert achter het stuur en in de aanloop naar de run werd tot het laatst getwijfeld over de te kiezen versnelling. Om te kiezen voor safe werd gereden in de tweede versnelling en met een redelijke run strandden we net 23 centimeter voor de 100 meter op 99,77 met een grote plas water onder onze dame. Even schoot het door de hoofden van de teamleden. Het zou toch niet waar zijn dat we een weekje voor Made flinke schade zouden rijden? Achteraf bleek het gelukkig allemaal mee te vallen en had een simpele nippel van de waterinjectie de geest gegeven.

Terug naar het verloop van de wedstrijd. Na ons moesten nog de nodige toppers aan de bak, wat zou deze afstand ons brengen. Uiteindelijk wisten naast Next Sensation alleen de inters van Extreme Temptation en Rocky de 100 meter te passeren en zich te plaatsen. Slechts Snoopy wist zich in de rebound nog te manoeuvreren in de rangschikking tot ons en de 3 finalisten met 99,94.

Per saldo dus een vijfde plaats achter Extreme Temptation, Next Sensation, Rocky en Snoopy. Jammer, maar dus nog genoeg in het vat voor Made. Laten we hier figuurlijk dan maar weer een goed gaan knallen!

Dus mis het niet en be there!!!

Ben je nog geen lid van de Full Pull Club maar wil je hier toch graag bij zijn stuur dan zsm een mail naar ,aurice@ladygreen.nl en de VIP kaarten voor Made zijn er nog ruim op tijd!

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/101395108231075553215/albumid/6025274514824934737?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]